Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Stora barriärrevet kan vara bortom räddning

    En temperaturhöjning på mer än två grader kommer leda till att korallreven försvinner varnar australiska forskare i en rapport.
    Redan idag har korallreven drabbats av klimatförändringarna, mycket av värmen har tagits upp av haven vilket har lett till att processer som korallblekning, där korallerna dör på grund av för höga temperaturer, blivit allt vanligare. Innan 1979 finns inga exempel på korallblekning. Koldioxiden leder också till att haven blir surare, vilket försvårar för korallernas tillväxt. Korallerna anpassar sig visserligen, men deras långsamma tillväxttakt gör att de inte hinner anpassa sig snabbt nog.
    En temperaturökning på över två grader kan komma att leda till att reven dör bedömer forskarna, men stora risker för reven finns även vid lägre temperaturökningar. På grund av detta uppmanar forskarna tillsammans med WWF Australiens regering att lägga om sin klimatpolitik, den nuvarande Australiska regeringen har tidigare kritiserats hårt av miljörörelsen och andra länder för sin positiva inställning till kolkraft. Stora barriärrevet bedöms vara världens näst artrikaste ekosystem.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.