Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Kyrklig utbildning stoppar fossilinvesteringar

    Union Theological Seminary blir världens första teologiska seminarie att avveckla sina investeringar i fossila bränslen.
    Seminariets styrelse har gått med i den internationella kampanjen Fossil Free, som kämpar för att få universitet och kyrkor att divestera, det vill säga att ta bort sina investeringar i fossila bränslen.
    Seminariets styrelse röstade enhälligt för att divestera från fossilindustrin, det handlar om 108,4 miljoner dollar. Divesteringen är en del av en större plan för att tillsammans med studenter och miljöorganisationer göra seminariet grönare. Seminariets ordförande Serene Jones motiverar ställningstagandet [SMB:s övers.]:

    Vi är ett seminarium som engagerar oss för social rättvisa, vi har en kallelse att leva i enlighet med våra värderingar i världen. Klimatförändringen är ett katastrofalt hot, och som förvaltare av Guds skapelse måste vi helt enkelt agera.

    Olika kyrkliga organisationer har tidigare uttalat sig och agerat för miljön och klimatet, bland annat här:

     
     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.